buldex@abv.bg
+ 359 866 72965 , +359 888 230596
с.Белица , общ.Тутракан
en

За БУЛДЕКС ООД

"БУЛДЕКС" ООД е фамилна фирма, чиято основна дейност е производството на млечни изделия. За нейното успешно функциониране и развитие полагат грижи собствениците - Семейство Денчеви. Създадена през 1997 година , тя продължава да се развива успешно и да заема нови пазарни ниши със своята марка „ Ралица МИЛК”

  Мандрата е разположена върху площ от 4 декара на територията на село Белица (област Силистра) в Дунавската равнина. Капацитетът на предприятието е 60 тона мляко на ден. "БУЛДЕКС" ООД произвежда млечни продукти, както за вътрешния пазар, така и за износ в страните от Европейския съюз и извън него по №BG 191 2024.

   Мандра село Белица преработва краве, овче и козе мляко. Доставката на мляко се извършва със собствен транспорт от категоризирани ферми, отговарящи на всички изисквания на Европейския съюз. Качеството на млякото се контролира със съвременни  измервателни уреди в модернизираната лаборатория към мандрата. Спазват се традиционните рецепти и в същото време се  разработват нови.

Във фирмата работят квалифицирани технолози, лаборанти и майстори. Това личи от наложената марка "Ралица МИЛК" .
 
 
Когато пристигне в мандрата, млякото се тества и охлажда, и влиза в цикъла на производство, за да се превърне в сирене, кашкавал, свежо сирене, извара, или масло. Сиренето и кашкавалът ни зреят достатъчно дълго – повече от 60 дни, за да придобият вкуса, който познаваме и обичаме. В млечните си продукти не слагаме сухо мляко или растителни мазнини – само свежо мляко – краве, овче, козе!

Собственикът на мандрата- Димо Денчев