buldex@abv.bg
+ 359 866 72965 , +359 888 230596
с.Белица , общ.Тутракан
en

Награди и сертификати

"КАЛАТЕЯ" ООД притежава внедрена система за управление на безопастност на храните ISO 22000:2005. За следния обхват:
Производство на бяло саламурено сирене от краве, овче и козе мляко, кашкавал, извара, кисело мляко, айран, краве масло и  заквасена сметана за търговия на дребно и едро с производители на храни и други заведения за хранене и търговия.
Награда 2017 БУЛДЕКС ООД за КИСЕЛО КРАВЕ МЛЯКО 8% МАСЛЕНОСТ "РАЛИЦА МИЛК", КАШКАВАЛ ОТ ОВЧЕ МЛЯКО "РАЛИЦА МИЛК" и КАШКАВАЛ ОТ КОЗЕ МЛЯКО "РАЛИЦА МИЛК"
 
 
Сиренето "РАЛИЦА МИЛК" се предлага на пазара в три вида - краве, овче и козе. То е известно със своите качества, както в България, така и извън страната.
Киселото краве мляко "РАЛИЦА МИЛК" е с 2%, 3,6% и 8% масленост и заедно с айрана и заквасената сметана се предлага е екологично чисти опаковки.
 
 
ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ ОТ СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, 2009
ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ ОТ СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, 2010
ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ ОТ СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, 2013
ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ ОТ СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, 2017
ГРАМОТИ ОТ „ФУДТЕК 2018”

Производството на сирене и кашкавал  е от първокачествено краве мляко, по класическа технология. Вкусът и качеството на продуктите се дължи на отличната суровина и дългогодишният опит на технолозите и специалистите в предприятието.
 
- млечните продукти са произведени от сурово краве мляко без добавяне на растителни мазнини;
- производството е съобразено и е в съответствие с изискванията на действащото Българско и Европейско законодателство;
- продуктите отговарят на заложените в технологичните документации качествени показатели и не съдържат консерванти;
- контрол на качеството на всеки етап от производствения процес: доставка на сурово краве мляко, преработка и експорт на продукта към потребителя
 
Булдекс ООД доставя сурови краве млека от ферми, отговарящи на Българските и Европейските стандарти за качество според Регламент 853/2004/ЕС. Преди да се транспортира суровото мляко от хладилните вани на фермите, се извършва първоначален контрол, включващ:
- Проверка температурата на съхранение, която трябва да е в интервала 2- 6° C;
- С млекоанализатор се проверява масленост, плътност, сух безмаслен остатък, оводняване и белтък;
- Тест за наличие на антибиотици.
Ако отговаря на определените условия, суровото краве мляко се транспортира от фермата до млекопреработвателното предприятие чрез специализиран транспорт.