buldex@abv.bg
+ 359 866 72965 , +359 888 230596
с.Белица , общ.Тутракан
en

КИСЕЛО МЛЯКО И СМЕТАНА

Краве кисело мляко, Айран и Заквасена сметана "Ралица МИЛК"
Кравето кисело мляко "Ралица МИЛК" е с 2%, 3,6% и новия продукт 8% масленост и заедно с Айрана и Заквасената сметана се предлагат на пазара в екологично чисти опаковки. Те са произведени по висококачествени технологии от 100% свежо мляко - с гарантирано качество.
Българското кисело мляко е уникален световноизвестен млечнокисел продукт. От дълбока древност то се смята за храна, която поддържа здравето и дълголетието при хората. Българското кисело мляко се характеризира с това, че съдържа голям брой живи полезни млечнокисели бактерии, чийто брой се движи в границите от 400 милиона до 1 милиард в грам кисело мляко. Тези микроорганизми по време на ферментация предизвикват дълбоки промени в състава на млякото, а освен това синтезират вещества, които оказват благотворно влияние върху целия организъм.
Киселото мляко е богат източник на калций за задоволяване нуждите на човека. Калцият поддържа възбудимостта на сърдечния мускул. Има изключително голямо значение за правилното функциониране на нервната система. Стимулира действието на жлезите с вътрешна секреция и ускорява съсирването на кръвта. Киселото мляко е незаменим източник на калций за хората, които страдат от лактозна непоносимост, както и за жените на средна възраст, които страдат често от деформация на костите поради недостиг на калций.
Киселото мляко е мощно биологично средство за борба срещу някои хранителни отравяния. Притежава и антитуморно действие, тонизира организма. Спомага и в борбата срещу стомашния и чревния рак, а редовната му консумация намаля риска за появяването на такъв.
 
  • Размер
Кисело краве мляко "Ралица МИЛК" 8% масленост - 1кг
Виж повече
Краве масло "Ралица МИЛК"
Виж повече
Извара "Ралица МИЛК"
Виж повече
Заквасена сметана "Ралица МИЛК" 20% масленост
Виж повече
Айран "Ралица МИЛК"
Виж повече
Кисело краве мляко "Ралица МИЛК" 8% масленост
Виж повече
Кисело краве мляко "Ралица МИЛК" 2% масленост
Виж повече
Кисело краве мляко "Ралица МИЛК" 3,6% масленост
Виж повече